Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремап, речип... :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремап, речип... :)

Имам такъв аъпрос към знаещите другари алфисти... Понеже съм свикнал да карам бавно и лежерно в по-голямата част от времето - въпросът ми е - може ли след ремап или чипване или както там му се вика да се препрограмира така автомата спортроник а алфата ми, че да отговаря на моя стил на каране... В момента не че не ме кефи, но прекалено се "сецка" - къси скорости, бързо сменя и като натисна по рязко педала и пуска "моторна спирачка" - сваля бързо надолу предавките - това последното много дразни по планински пътища...
    Въобще въпросът ми е - може ли с промяна на софтуера колата да се напасне към стила на шофиране на най-често използващия я ?
    AR 166 2,4 jtdm
    NT II 2,7 tdi
    Peugeot 206 1,1
    AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Може, но ти трябва наистина много добър мапер
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

В Горна Оряховица има един например............
      "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
      sigpic

Comment

При теб , във Варна, има сервиз "М и Д". Потенциалният ти мапер се казва Цанко. Сервиза се намира в Западна промишлена зона, като завиеш на дясно влизайки в града от магистралата. След консултация с виден спец в автоматиците от Русе по твоя въпрос, мнението му, че има нещо нередно, което кара електрониката на кутията ти да "иска" от мотора по високи обороти ... но .. консултацията по телефона , нали знаеш, е нещо много повърхностно....
        тише едешь - хрен приедешь!
        2.0 16V Delta 2 Продава се - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=53158
        http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Comment

На 166 кутията по принцип си е адаптивна и както ти е писал колегата от русе най-вероятно не е много наред за да се държи така неадекватно, а и да не говорим че специалиста от русе по кутийте е доста напред с материала и има виждане

---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
          В Горна Оряховица има един например............
          Я кажи кой че аз незнам да има там такъв дето да мапне кутия пък чак и много добър?
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз, макар опитът ми с автоматици да е мижав, не бих казал че се държи чак неадекватно...
            Просто обичам да карам на ниски обороти - около 2000 примерно или даже още малко по-ниски - около 1800 - навик от Мерцедеса. Кутията обаче, държи да я настъпа до 2200 - 2300 някъде за да превключи - може би неправилно съм обяснил по-горе.
            Единственото неадекватно от моя гледна точка е когато стъпя по-здраво на спирачките в завой на планински път да сваля предавка надолу и да вдига по този начин оборотите...
            Въпреки всичко - не пречи на някой разбиращ да погледне и да си каже мнението - дали нещо не е пипано по нея..
            AR 166 2,4 jtdm
            NT II 2,7 tdi
            Peugeot 206 1,1
            AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              На 166 кутията по принцип си е адаптивна и както ти е писал колегата от русе най-вероятно не е много наред за да се държи така неадекватно, а и да не говорим че специалиста от русе по кутийте е доста напред с материала и има виждане

---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Я кажи кой че аз незнам да има там такъв дето да мапне кутия пък чак и много добър?
              Едва ли му е интересно на някой ти какво не знаеш!

На тази кутия може да и се говори много, както и на много други кутии. Но май някой не си е чел уроците по баш мапването на автоматици И никакъв проблем няма с кутията на човека, просто си иска да се пипне както трябва.
              Last edited by oem; d.m.y г., 22:45.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А аз се чудя защо се драчите и дразните така като East coast i West coast .. И двамата сте пичове
                EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                  А аз се чудя защо се драчите и дразните така като East coast i West coast .. И двамата сте пичове
                  Всички сме пичове бе пич.
                  ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                    Имам такъв аъпрос към знаещите другари алфисти... Понеже съм свикнал да карам бавно и лежерно в по-голямата част от времето - въпросът ми е - може ли след ремап или чипване или както там му се вика да се препрограмира така автомата спортроник а алфата ми, че да отговаря на моя стил на каране... В момента не че не ме кефи, но прекалено се "сецка" - къси скорости, бързо сменя и като натисна по рязко педала и пуска "моторна спирачка" - сваля бързо надолу предавките - това последното много дразни по планински пътища...
                    Въобще въпросът ми е - може ли с промяна на софтуера колата да се напасне към стила на шофиране на най-често използващия я ?
                    Като привърженик на фабричните настройки смятам, че след всяко вмешателство в тях настава една обърквация - по-добре се настрой ти към колата, отколкото тя към теб.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Working...
                    X